Smarthus løsninger, Lillestrøm

Smarthus løsninger

Smarthus løsninger kan være så mangt, med årene har de blitt smartere og smartere. Det som i hvert fall er sikkert, er at du nå kan få et system og oppsett på dine smarthus løsninger som passer akkurat ditt behov og budsjett.

Systemene og smarthus løsninger på markedet kommer i mange ulike variasjoner og oppsett. i Smart Elektro har over 10 år erfaring med ulike smarthus løsninger og automatikk. I vårt showerom Smart City Store i Lillestrøm kan du komme for å teste ut de ulike mulighetene du har, samt ta og få en følelse for hvordan produktene fungerer.

Få inntil 10 000 kroner i støtte til ditt smarthus

Med smart strømstyring i din bolig eller fritidsbolig kan du nå få inntil 10 000 kr i støtte.

Kriteriene for støtte:

  1. Styringssystemet skal kunne motta prisinformasjon og styre strømbruk til eksempelvis varmtvannstank, lading av kjøretøy, gulvvarme og annet flyttbart forbruk* til tider på døgnet med lavest strømpris uten at dette går ut over komfort. Systemet skal styre minst to slike flyttbare el-produkter i boligen.  
  2. I boliger med solcelleanlegg skal styringssystemet kunne styre flyttbart forbruk for høyest mulig utnyttelse av egen produsert elektrisitet.
  3. Styringssystemet skal ha mekanismer for å unngå overbelastning av hovedsikring og være forberedt på effektbaserte tariffer for nettleie 
  4. Arbeidet må være utført av fagfolk

Les mer om dine muligheter for støtte til smarthus løsninger her: https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/smart-stromstyring/

Smarthus løsninger forklart

Smarthus løsninger kan være mye. Vi har satt opp en liste med noen svar.

Begrepet smarthus er vidt begrep, men vi definerer dette som ulike elektroniske produkter som sammen jobber for at huset ditt skal kunne utføre en rekke forskjellige oppgaver hjemme hos deg – Helt automatisk. I dette kan det ligge alt fra å styre belysningen eller varmestyring, til varsling når dører eller vinduer står åpne, at du har vannlekkasje under vasken.

Bare fantasien setter grenser for hva et smarthus kan gjøre, men et smarthus skal altså gi det en mer praktisk og komfortabel hverdag.

Alt rundt et smarthus avhenger av hvilken leverandør du velger. Det første du må spørre deg selv om er «hva ønsker jeg at mitt smarthus skal gjøre?». Ønsker du at det kun er lyset ditt som skal kunne styres, klarer du deg veldig enkelt med produkter som Philips Hue. Men ønsker du kanskje koble på noen andre produkter som varme eller andre type sensorstyringer og ha dette i et samlet system

Hvis du da ønsker et smarthus system som kan gjøre alt fra å syte lys til å fungere mot stemmestyring, må du først starte med å velge hvilken type hjerne eller «hub» du ønsker.

Hva er en hjerne/Hub?

Smarthus hjernen eller hub’en er den som knytter alle de smarte produktene dine opp mot et hovedsystem og lar de snakke sammen. På markedet har det kommet flere og flere leverandører, dette gjør at du som forbruker har fått flere valgmuligheter. som igjen gjør at det kan være litt vanskelig å finne ut akkurat hva du trenger.

Vi har gjennom flere år opparbeidet oss kompetanse rundt de ulike systemene på markedet og har derfor satt sammen tre forskjellige pakker som bygger på godt utprøvde hjerner som alle tilbyr smarthus løsninger på ulike nivåer.

Enkel hjernen

Futurehome

Futurehome systemet er et norskutviklet smarthus løsning som er bygget for å være brukervennlig og enkelt. Har ikke like mange tilpasningsmuligheter og automatisering som ved de andre systemene, men det vil gjøre at kostnaden på systemet blir noe lavere.

Les mer

Ekspert hjernen

xComfort

xComfort krever mye programmering og oppsett for å kunne fungere best mulig, men er det mest stabile systemet på markedet og det mest utprøvde smarthus løsningen på markedet. Arbeider på et litt mer lukket frekvens en de litt lettere konkurrentene  kobles opp mot xComfort produkter.

Les mer

Hvilke produkter knytter smarthus løsninger sammen?

Dette avhenger litt over hvilken leverandør du velger og hvilke utvidelser systemet lar deg legge til, men noen deler av smarthuset er alltid de samme.

 

Manuelle kontroller:

Smartbrytere, termostater og andre fysiske knapper og elektronikk som du kan sette opp rundt i huset og som vil ved enkle trykk gjøre forhåndsinnstilte senarioer. Smarte brytere kan for eksempel settes opp ved utgangsdøren og senarioet kan være at alt lyset i hjemme slår seg av eller på ved et trykk. Dette gir sikkerhet så du slipper å dra ut å tenke over «dro jeg ut kaffetrakteren?» «står stekeplata på?».  

 

Sensorer:

Dette er produkter som selv vil justere seg etter endringer som for eksempel i temperaturen eller bevegelser som gjøre i rommet. De kan da justere gulvvarmen eller slå på lyset eller slå av lyset etter forhåndsinnstilte ønsker. Disse elektroniske produktene gjør at før du for eksempel drar på hytta kan sette huset i frostsikring og smarthus systemet da selv vil justere seg ned til lavest mulige temperatur. Når du er på vei hjem, kan du noen timer i forveien justere varmen opp igjen via en app på telefonen slik at du ikke kommer hjem til et kaldt hus. Du har da sikret deg selv mot unødvendige strømkostnader samtidig som du ikke har forverret komfortene.

 

Styringsenheter:

Dette er elektronikk som gjør elektronikk, strøm uttak og andre ting smarte. Disse enhetene kaller vi for aktuatorer. Disse kan gjøre de dummeste elektronikk produktene dine smarte.

Andre produkter

Listen over samler opp hovedelementene som alltid er med i alle smarthus løsninger. Utover dette finnes det selvfølgelig 1000 forskjellige produkter du kan koble til og sette i automasjon sammen med ditt smarthus. 

Smarthus ekspert Anders Brenden

Har du smarthus spørsmål?

Book en demo for å se våre Smarthus løsninger