Fremtidsrettet idrettsbelysning

Grønt Avspark  er et samarbeidsprosjekt mellom Datek, Luxia, Arianna, LillestrømBanken og Smart Elektro.

Vi har sammen et ønske om å gjøre lysanlegg på fotballbaner mer energi- effektive, moderne og brukervennlige.

Hver for oss har vi gode og markedsledende løsninger. Alle disse løsningene har vi satt sammen. Dette gjør at vi kan tilby klubber et lysanlegg som reduserer kostnadene og strømforbruket, samtidig som brukeropplevelsen av anlegget vil øke.

GRATIS befaring og analyse

Bestill en gratis befaring og analyse av dagens lysanlegg.

Dere får: 

Start video

Mange utdaterte fotball- og idrettsanlegg

De fleste fotballbaner og idrettsanlegg ble oppgradert i årene 1990 til 2000. Mange av disse har aldri hatt noen store rehabiliteringer eller oppgraderinger siden den tid.
Vi ser at mange anlegg simpelthen ikke holder mål i forhold til standarden som i dag kreves.

På mange anlegg er det gamle løsninger som ikke fungerer. Noen av løsningene fungerer delvis, men langt fra optimalt. Enkelte anlegg er såpass ustabile at de ikke kan brukes.

Spesielt i Norge hvor sommermånedene er korte, er lys på utendørsanleggene viktig for utviklingen til barn og unge på fotballbanen. Det er trist å måtte avlyse en trening eller kamp når solen har gått ned en kveld i september – når anlegget ikke skrur seg på.

Høye kostnader med gammelt lys

Problemene ligger ikke bare i om lyset slår seg av eller på når det er ønsket. Det ligger også mye å hente i kostnadsbiten på drift av anlegget.

De fleste løsningene på dagens fotballbaner bruker gammel teknologi, der er det vanskelig å tilpasse lyset etter bruken. Det er enten av eller på, ingen mulighet for å stille inn lysstyrken. Dette fører til at det blir overforbruk på anlegg i forhold til hva som er nødvendig.

Dagens baner har heller ikke LED belysning i armaturene sine, det kan være med å kutte forbruket opp til 80% i enkelte tilfeller. Behovet er stort for oppgradering til LED belysning og smartere styringer for å kunne kutte kostnader.

“Vår visjon er å kunne levere de mest funksjonelle og energieffektive oppgraderingene på norske idrettsarenaer

Thor Bergli (daglig leder Smart Elektro)

Utfordringer med dagens lysanlegg

Oppsummert ser vi hovedsakelig 3 utfordringer som går igjen på mange anlegg.

Dette ønsker vi å gjøre noe med, og vi mener vi har løsningen for din klubb.

Fremtidsrettede løsninger

Alle disse problemene er hemmende for utøverne i klubben, som får en dårligere treningshverdag. Nærmiljøet rundt banene og foreldre/trenere blir også rammet av dette.

Med de forskjellige elementene vi har implementert i vårt komplette lysanlegg fjerner vi alle problemene på en kostnadseffektiv og miljøvennlig måte.

Datek

Datek har lang erfaring med å levere styringssystemer for lys gjennom 15 år, både nasjonalt og internasjonalt. De leverer robuste og solide løsninger, med teknologi som er gjennomtestet og brukt i mange idrettsanlegg over hele landet.

Arianna/Luxia

Arianna og Luxia er en lysleverandør med fremtiden i tankene. De lever kostnadseffektive LED armaturer med flimmerfritt lys. Deres løsninger blir bruk nasjonalt og internasjonalt til belysning av veier, sykkelstier, parker og tunneler, lys på produksjonsanlegg, supermarkeder, parkeringsplasser og varehus. Flere og flere idrettsanlegg får installert disse.

Smart Elektro

Smart Elektro er en elektro entreprenør som siden 2002, har bygget seg opp til å bli en av de største leverandørene innen alt av elektro arbeid i Oslo/Akershus området.
Vi har fra starten til den dag i dag hatt spesielt fokus på energi-effektivisering, smarte løsninger og hvordan kunden kan spare penger på riktig valg av gode produkter.

Lillestrømbanken

LillestrømBanken heier på lokal idrett, kultur og næringsliv. Vi er Lillestrøms eldste bedrift og det å bidra til lokalmiljøet er en del av vår identitet. Vi leverer konkurransedyktige bankprodukter til deg som privatperson, til din bedrift og til lag og foreninger.

Ønsker du en befaring?

Send oss en melding via vårt kontaktskjema, så avtaler vi en befaring av ditt anlegg